Over

Je kunt me bijna niet anders tegenkomen dan met een camera in m’n hand. Of met een camera achterin de auto. Maar in ieder geval is de camera in de buurt. Ik adem fotografie en niets is te gek.

Vakfotograaf

Na het behalen van mijn VWO-diploma ben ik begonnen aan de Fotovakschool in Apeldoorn. In twee jaar heb ik daar mijn diploma ‘vakfotograaf’ afgerond met een project dat ik bedacht en uitgewerkt heb voor Arriva. Vanaf dat moment was ik full time aan het werk als fotograaf. Tijdens de opleiding heb ik al een redelijke klantenkring opgebouwd waardoor de overgang van werk/studie naar werken naadloos was.

Concepten bedenken

Nu doe ik wat ik leuk vind en waar ik goed in ben: concepten bedenken, foto’s maken en filmen. Vaak weet een klant nog niet wat ze precies op beeld willen, maar wel waar ze het beeld voor nodig hebben. Bijvoorbeeld voor een marketingcampagne. Samen zoeken we naar de mogelijkheden. Jij je wensen, ik mijn creativiteit en ervaring. Die combinatie zorgt gegarandeerd voor een succesvol resultaat.

Fotografie en video

Ik beschik over de meest luxe en uitgebreide apparatuur die je maar kunt bedenken. Van handcamera tot drone, van statief tot studio. Fotografie en video om te zorgen voor het mooiste beeldmateriaal.

Door mezelf steeds te ontwikkelen en de nieuwe technieken bij te houden weet ik mezelf te onderscheiden en anders te kijken naar projecten. Dit om een optimaal resultaat te halen voor mijn klanten. Het meest trots ben ik op de keuze voor het vak, ondernemer worden is wat ik wilde. Nu na een aantal jaren bezig te zijn zeg ik nog elke dag met trots:

‘Ik ben Simon Schutter, ik ben fotograaf’

Gecertificeerd door Google

Ik ben door Google gecertificeerd om foto’s te maken bij bedrijven die aangesloten kunnen worden op Street View. Zo kan je als bedrijf je bezoeker alvast een digitale preview geven van je locatie. Alles om jou als klant goed te bedienen.

Nederland als werkgebied

Mijn bedrijf is gevestigd in Doetinchem maar ik ben werkzaam door heel Nederland.

Creatieve uitdagingen

Voor mij is de uitdaging een vernieuwende, originele en inspirerende foto te maken, dit is niet altijd op de makkelijkste manier te realiseren, soms in het water, achter in de kofferbak van een rijdende auto met de klep open of bovenin een magazijnstelling. Zoals ik al zei: niets is te gek